• FØRSTEPLASSER: Etter dressurstevne på hjemmebane i ridehallen på Svanvik: Tre førsteplasser i forskjellige klasser ble hentet inn av Cecilie Pedersen, Malin Bjørklund og Sara Figenschou Pedersen. Sammen med jentene står leder i Kirkenes Ryttersportsklubb Linda Pedersen.
  • DIPLOM: Glade jenter som har mottatt diplom under årsmøte. Fra venstre: Malin Bjørklund, Bente Solberg Larsen, Runa Annie Danielsen Beddari, Nelly-Sofie Ollila Larsen og Cecilie Pedersen.

Nylig hadde ryttersportsklubben årsmøte, og der kunne hestefantastene spesielt se tilbake på mange høydepunkt fra stevnene.

– Dette ville styret i klubben hedre rytterne våre for under årsmøtet. Til sammen seksten ryttere fra Kirkenes Ryttersportsklubb og deres firbeinte partnere har vært ute å se på dressurstevner rundt om i Finnmark i 2017, forteller Vilde Beddari i klubben.

13 stevner

Når vinteren varer halve året, betyr det at stevnesesongen i Finnmark er kort. Men klubbene fikk plass til 13 stevner i fjor, og da passer hestefolket på å møtes – og å konkurrere skikkelig mot hverandre.

– Flere av de aktive rytterne i Kirkenes Ryttersportsklubb har kjørt i flere timer for å delta på de forskjellige stevnene, sammen med sine hjelpere. Og her har de virkelig fått vist seg frem. Totalt har Kirkenes Ryttersportsklubb samlet 31 plasseringer i stevnesesongen 2017, og av disse 31 plasseringene var hele 20 av dem førsteplasser, skriver en tydelig stolt Beddari.

Pallplasseringer

Hun synes det var ekstra stas at to av Kirkenes Ryttersportsklubbs medlemmer fikk plasseringer under kretsmesterskapet i individuell dressurridning 2017.

– Sara Figenschou Pedersen og hennes hest Pirat fikk en flott tredjeplass i klassen Ung rytter. Runa Danielsen Beddari og fjordingen Irak tok storeslem i klassen Ponni med førsteplass i både første og andre avdeling av kretsmesterskapet, og ble dermed kretsmestere i dressur for ponni 2017, nevner nestlederen.

Dette var et spesielt stort øyeblikk for Runa Beddari, legger hun til.

– Runa startet sitt aller første stevne i 2016. Hun, som alle andre ryttere som konkurrerer, har lagt mange timer i forberedelser til stevnene. Utstyr skal vaskes og klargjøres, dressurprogrammer læres, og det legges ned mange timer med trening hver uke. Dette gir gode resultater, og Kirkenes Ryttersportsklubb gleder seg til å se hva rytterne og hestene klarer å få til i kommende sesong etter treningen de har lagt ned i vinter, avslutter Vilde Beddari.