Coast Center Base (CCB) melder onsdag at de er blitt tildelt kontrakt fra Statoil for demoblisering, lagring, preservering, vedlikehold, modifisering og klargjøring av undervannsutstyr (subsea) i Kirkenes.

Prosjektet varsles med oppstart i månedsskiftet oktober/november 2017.

undervannsutstyr

Viktig undervannsutstyr skal i løpet av de neste ukene hentes opp fra bunnen av Barentshavet og fraktes til Kirkenes. Utstyret er benyttet i forbindelse med årets letekampanje i Barentshavet og prosjektet i Kirkenes vil foregå frem til oppstart av neste kampanje våren 2018, skriver CCB i pressemeldingen.

– Et meget viktig og spennende oppdrag, vi er svært glade for denne tildelingen fra Statoil, uttaler Cristian Valdes Carter fra CCB. Oppdraget blir utført sammen med Maritime Industrial Cluster Kirkenes (MICK).

med kimek og kirkenesbase

Prosjektet skal utføres i Kimek og Kirkenesbase sine fasiliteter i Kirkenes. Kimek og Kirkenesbase blir også sentrale samarbeidspartnere i gjennomføringen av prosjektet.

– Dette prosjektet er et godt eksempel på utvikling av gode og kostnadseffektive løsninger gjennom samarbeid, sier administrerende direktør i Kimek, Greger Mannsverk i pressemeldingen.

lokal kompetanseutvikling

Samarbeidsprosjekt som dette medfører både økonomiske ringvirkninger og kompetanseutvikling i Kirkenes, mener KIMEK.

CCB har de siste årene satset sterkt på subsea-vedlikeholdstjenester gjennom etableringen av CCB Subsea, og denne tildelingen representerer en milepæl for både selskapet og Kirkenes.

– Vårt tilbud til Statoil fokuserte på de fasiliteter og den kompetanse som er tilgjengelig i Kirkenes, og denne tildelingen er en klar annerkjennelse av dette. Vi er stolte over at CCB og Kirkenes blir de første til å lande og vedlikeholde den nye generasjonen subsea-utstyr, avslutter Carter i pressemeldingen.