Under Verdens orienteringsdag 24. mai skal det settes ny verdensrekord med over 250 000 deltakere i orienteringsaktivitet over hele verden.

Verdensrekord

I fjor var nyvinningen Verdens orienteringsdag en suksess, og når det nå tas sats mot den andre utgaven er målet ny «verdensrekord».
- Vi skal lage orienteringsfest for alle, sier fagansvarlig i Norges Orienteringsforbund Lene Kinneberg i en pressemelding.

Aktivitetsdag

- Det skal vi her i Sør-Varanger også, sier Fred Inge Eilertsen i KIF.
- Vi er jo en stor orienteringsfamilie her med KIF, SIL og Pasvik Hauk, og vi vil markere dagen sammen, med o-dag på skolen først i regi av KIF, og så den første Råtassen om ettermiddagen, forteller Eilertsen.

Bilister

På grunn av mye snø blir det gateorientering og ikke løp ute i terrenget. Derfor må bilister være obs på at det kommer til å være massevis av unger fra barneskolen ute og løper rundt skolens område om formiddagen. Alle kommer til å ha gule refleksvester på seg for å vises godt, melder Preben Olsen på Kirkenes skole. Senere på ettermiddagen blir det kanskje dobbelt så mange over hele byen.

Råtassen

Råtassen består av tre løp, og arrangeres tre onsdager på rad, i Kirkenes, på Sandnes og i Pasvik.
- Dette er et rekrutteringsløp, og vi håper mange har lyst å bli med og prøve seg på orientering, da er det sikkert noen som har lyst til å bli med videre, sier Eilertsen.