Det har ikke kommet flyktninger til Sør-Varanger over Storskog siden 30. november i fjor. Dermed er behovet for lokaler til å ta i mot dem nesten blitt borte.

Tilbake

- Avtalen mellom kommunen og UDI er nå opphevet. Vi prøver å sette Fjellhallen i stand til bruk for befolkningen til det den egentlig skal brukes til så snart som mulig, sier ordfører Rune Rafaelsen.

Han forteller at det har blitt jobbet på spreng for å rydde Fjellhallen, og allerede i forrige uke kom de første flyttelassene med utstyr fra Barentshallen på Hesseng.

Måtte avlyse

Barentshallen ble tatt i bruk av de klubbene som ble berørt av at Fjellhallen ble brukt som transittmottak; Turnforeningen, KIF Håndball, Badmintonklubben og Kirkenes Atletklubb.

Badmintonklubben ble nødt til å avlyse Barents Open-turneringen som skulle gått i Fjellhallen 24. og 25. oktober, men ville snakke med forbundet om det var mulig å sette opp turneringen i løpet av våren.

Neste uke

Fjellhallen ble først satt opp med 150 sengeplasser, men ble økt til 200 sengeplasser i november, på grunn av den store flyktningestrømmen over Storskog. Med vakter og ansatte i turnus var det nærmere 40 mennesker i arbeid med å drive transittmottaket i Fjellhallen.

Nå er hallen for det meste ryddet og ordfører Rune Rafaelsen tror man skal bli ferdig i løpet av uka, slik at idrettslagene kan få begynne å trene i hallen igjen.