Denne står i Bjørnevatn, og tross noen tøffe tilbakeslag i helga, er det ikke lenge før man kan se hele panseret. Fra statsmeteorolog Jon Austerheim ved værvarslinga i Nord-Norge får vi også høre at det kan komme mer snø denne uka. Været blir vekslende, men:

- I slutten av uka kommer det litt nordavind og snøbyger og sludd. Øst-Finnmark kan få litt bedre vær enn Troms og Vest-Finnmark, sier han til NRK.

Det er da noe.

Månedstemperaturen i april lå 0,4 grader høyere enn det som er normalt for hele landet under ett, melder NTB.

De største avvikene var opptil 2 grader over normalen på enkelte stasjoner på Sørlandet og 1-1,5 grader under normalen på noen stasjoner i Nord-Norge.

Månedsnedbøren var 150 prosent av normalen. Relativt mest nedbør fikk stasjoner på Vestlandet med fra 250 til 350 prosent av normalen. Et par stasjoner på Østlandet, Sørlandet og i Finnmark fikk omkring 50 prosent av den normale nedbøren.

Høyeste maksimumstemperatur var 19,5 grader og ble registrert 9. april på Notodden flyplass i Telemark. Laveste minimumstemperatur var –26,7 grader og ble målt på Suolovuopmi – Lulit i Kautokeino i Finnmark 17. april.

Høyeste døgnnedbør var 75,5 millimeter og ble målt på Lurøy i Nordland 4. april.