• 70 METER: Ant Williams etter å ha dykket 70 meter og satt ny verdensrekord.
    Foto: Yngve Grønvik

På sine nettsider skriver Ant Williams at det føltes fantastisk å presse sin egen rekord enda fem meter dypere. To dager etter rekorddykket på 70 meter i Store Ropelvvann gjorde han et nytt forsøk, nå på 75 meter, og klarte det.

- Været var perfekt og og jeg følte ikke det samme presset og forventningene som ved det første rekorddykket, jeg kunne bare nyte det, skriver han.

- Nå er det bare å levere inn all dokumentasjon til Guinness World Records og vente på godkjenning, legger han til.

Se nyhetsinnslaget på ABC News (Australia) om rekorddykket.

Williams forteller også at han under det andre dykket svømte med svart armbind for å minnes ofrene for terrorangrepet i Christchurch, New Zealand, som skjedde samtidig som han selv var på New Zealand og dykket.

SVA fulgte Williams på det første rekorddykket 27. mars.

- Det føltes helt fantastisk å sette verdensrekord, fortalte han.

- Men det var et veldig tøft dykk. På vei ned følte jeg meg bra, men på vei opp føltes beina som bly. Jeg hadde kanskje litt for mye vekt i beltet, sa Williams. 

Han tenkte ikke på verdensrekord og berømmelse mens han svømte.

- Under vann tenkte jeg bare at det var et vanlig dykk. Konsentrerte meg om utligning på vei ned og beskytte halsen på vei opp. Og jeg jobbet hardt med å oppmuntre meg selv til å svømme fortere, fortalte han. Han fikk litt sår hals og stod over nytt forsøk dagen etter, men etter en dags hvile var det tid for å prøve å slå sin egen rekord.

Filmklippet er fra 75-metersdykket den 29. mars.

- Han svømmer mot overflaten, og kameraet med en liten lommelykt, er festet på magen hans og filmer oppover. Det er totalt mørke der nede. Filmklippet er 1 minutt og 13 sekunder. Han brukte totalt 2 minutter og 40 sekunder på dykket. Sett på lyden og hold pusten mens du ser, forteller Bjørn Ballo, som var med som lokal kjentmann og tilrettelegger.

Ballo legger til at litt malurt i begeret er at russeren Andrey Matveenko dykket til 76.7 meter 9. april. - Det fremgår ikke om de har dokumentasjon som godkjennes av Guinness World Records. Dersom ikke, blir det en uoffisiell verdensrekord, sier han.

- I intervjuene etterpå overdriver Williams litt når han snakker om snø og kulde her oppe. Det var ikke så kaldt og så mye snø, men det føltes sikkert sånn for dem som ikke er vant, sier han.