Det utspant seg en stor redningsaksjon i Axel Borgens vei i Kirkenes mandag. Katten My på to år hadde klatret opp i et tre, og kom seg ikke ned igjen.

Dette ble kjent etter at Nina Paulsen og Facebook-gruppa Varangerdyret etterlyste hjelp til å få ned katten.

Paulsens far bor i nabohuset rett ved det aktuelle treet, og det var han som først observerte katten allerede ved halv sjutiden på morgenen.

Vandring

Kattens eier Rolf Nilsen har vært på ferie og mistenkte at det kunne være akkurat deres katt som satt fast i treet. Han var ikke helt sikker i starten, da den befant seg veldig høyt oppe.

- Vi har vært på ferie og katten har vært hos min mor på Langøra. Den har tydeligvis lagt ut på vandring, fortalte han mandag kveld.

Tidligere på dagen hadde brannvesenet vært på stedet med stige, men kom ikke til hos katten som hadde klartret helt i toppen av treet.

- Mandag kveld fikk de tak i en lift fra Varanger kraft, men den viste seg å være for kort. På dette tidspunktet var flere naboer og andre kommet til for å hjelpe

Endte godt

Enden på visa ble at Nilsen leide en høyere lift, slik at han kunne få tak i katten med hendene.

- Katten er i god form, og ligger i sofaen her nå. Jeg ønsker å takke alle naboene som hjalp til og en spesiell takk til Nina Paulsen og Ken Larsen, meldte Nilsen sent mandag kveld.