– På denne måten skaper jeg mitt eget Italia her i Neiden. Når jeg står på kjøkkenet og lager mat, så spiller det jo ingen rolle hvor jeg er i verden, ler Johnny Danielsen og klapper på boka ved siden av pc`en «Enciclopedia della cucina».
– Her skal du få se hva jeg serverte til middagen i går, viser han med bilder fra facebook og kona Wanda innskyter at det virker som om gjestene likte maten.
– I hvert fall skrapte de av tallerkenene, ler hun og det er ikke til å unngå at en får vann i munnen når kokken viser fram bildene fra den fire retters middagen.

God respons

Johnny og Wanda var på markedet til snøhotellet i mai, og fortalte da om planene sine i SVA. De to benyttet også anledningen til å fortelle at de lette etter kjøkken.
– Vi fikk kjempegod respons etter at SVA skrev om oss, og så fikk vi muligheten til å leie kjøkkenet her på Neiden hotell, forteller ekteparet.
Nå er utstyr til italiensk kaffebar bestilt. Her blir lunsjservering, og også middagsservering på forespørsel.
Hvordan ender en gutt fra Langøra opp med denne pasjonen for italiensk mat?
– Jeg har vært innom mange steder, forteller 57-åringen.
Fra å være garderobevakt på Continental i Oslo gikk ferden videre ut i verden. Han var innom Sicilia og ble frelst på Italia.

Gå rundt

Så bodde han lenge i Rieti hvor han jobbet som modell.
– Og også litt som skuespiller. I flere år var jeg statist i en mafiatv-serie. Jeg satt for eksempel i en rettssal, bare sånne småroller, ler han og forteller at ferden gikk videre til Roma hvor han jobbet seg opp fra å være kjøkkenassistent til å bli kokk.
– Jeg har fått med meg mye. Bodd i Stockholm et par år, og også et år på Island. Da vi kom hit hadde vi drevet bakeri i Sandnes i Rogaland. Egentlig skulle vi bare bli her i tre måneder, men her er vi altså fortsatt. Vi har prøvd og feilet litt før, så nå vet vi mer om fallgruvene ved å drive. Får jeg en liten lønn ut av det her og får det til å gå rundt, så er jeg relativt fornøyd, forteller Johnny.
Tilfeldighetene fikk det til at satsingen kom i Neiden.
– Det var her vi fikk lokalet, og så er det også en fordel å få bygd opp konseptet her, sier han i det kona Wanda byr på en kaffe med deilig italiensk kjeks til, biscotti.
Akkurat i det SVA er innom er kjøkkenet leid bort til skoltesamisk matlaging, så paret har litt tid til å prate.
– Ellers går det i ett her, og det er bra. Det er 100 prosent eller ingenting, for det er dette jeg brenner for.