Trafikkulykken skjedde i Hallonenåsen i Sandnesdalen, like i nærheten av Kirkenes Snøhotell.

Vedkommende som kjørte den mindre bilen forteller at hun kom rett ned Hallonenbakken. Ved innkjørselen til snøhotellet kolliderte hjullasteren og personbilen.

- Slik vi har forstått har det ikke vært stor fart i kollisjonen. Vi er nå i ferd med å få oversikt over hva som skjedde i sammenstøtet, sa innsatsleder Elisabeth Robertsen da SVA var på stedet onsdag.

Per torsdag hadde ikke politiet svaret på det. De har opprettet sak, som vanlig når en trafikkulykke fører til personskader.

Små personskader

Personbilen som er involvert i sammenstøtet fikk store skader i front. Slik politiet vet var sjåføren lettere skadd. Den kvinnelige sjåføren ble fraktet til Kirkenes sykehus rett før klokken 13.

Fra Finnmarkssykehuset kommer beskjeden at kvinnen ikke har alvorlige skader.

Sjåføren i hjullasteren var uskadd. Hjullasteren kunne også kjøre videre for egen maskin etterpå.

Politiet gjorde undersøkelser blant annet på bremselengde før personbilen kunne hentes av redningsbil, men trafikk slapp forbi på stedet da SVA forlot.

Det er ikke mistanke om promille hos noen av sjåførene.

Dieselsøl

Det ble mye dieselsøl på stedet, men bilen er ikke årsaken. Ifølge Robertsen var det en tank på hjullasteren som falt av.

Brannvesenet ble på stedet for å samle opp dieselsølet som lå på grusveien. Brannvesenets utrykningsleder Rolf Gunnar Nilsen forteller at de forsøkte å hindre at dieselen trekker ned i bakken.

- Vi la på Zygol, som er et oppsamlingsmiddel. Vi ville hindre at dieselen blant annet trekte ned i vannet. Vi har også en brannkumme rett i nærheten, og ville ikke at det skulle havne uønskede stoffer nedi der, sier han.

Etter det mest kritiske arbeidet var utført, ble opprenskingsjobben overlatt til entreprenøren som eide dieseltanken.

Ifølge Nilsen var det også brannfare umiddelbart etter kollisjonen, men den var over etter at strømmen ble skrudd av i personbilen.