– Vi har fått en rekke henvendelser fra lokale folk som er interesserte i å drive Burger King for oss, og har en del mulige lokaliteter. Foreløpig er det ikke signert, og plasseringen er ikke bestemt. Men vi er godt i gang og vi er veldig fornøyde hvis vi er i gang med Burger King i Kirkenes i løpet av 2016, sier AMJ-sjef Johannessen til SVA.

Finnmark Dagblad meldte først om at AMJ Gruppen er i ferd med å etablere Burger King-restauranter i Alta og Kirkenes og snuser på Hammerfest i tillegg. Håpet er å åpne restaurantene i løpet av sommeren 2016.

AMJ Gruppen står også bak etableringen av Peppes Pizza i Kirkenes. De fikk rettighetene til etablering av Burger King i Nord-Norge i 2014.

– Er plass

Kirkenes er ikke akkurat tom for restauranter, og nå etableres både Peppes i Amfi og Trattoria i Handelsparken. Johannessen mener likevel at det er plass til Burger King i Kirkenes.

– Vi ser på markedet som positivt og voksende, sier han.

Det er ikke gitt at Burger King havner i selve Kirkenes sentrum.

– Det er en god del kjørende i Finnmark, og Burger King har lagt opp til «drivethrough» også. Det kan være en mulighet, sier AMJ-sjefen. Men det er som nevnt ikke bestemt på noe vis ennå.

Uansett er målet at Burger King skal ha en omsetning på 10-16 millioner kroner årlig i Kirkenes.

Peppes i gang

I mellomtiden er prosjekteringen godt i gang på Peppes Pizza, restauranten som skal åpne i Amfi-senteret.

– Vi håper på en åpning sent i februar eller i mars, sier Johannessen.

AMJ Gruppen satser også på at Burger King skal etablere seg i Hammerfest, men der er det ikke napp ennå.

Når Burger King eventuelt etablerer seg i Kirkenes og Alta, mister Tromsø rekorden som verdens nordligste Burger King-restaurant.