- Vi jobber med nye temaer ofte, og tar ofte opp temaer som ut i fra vår egen grenseregion og historier som finnes i denne regionen som er under-kommunisert og viktig, sier sceneinstruktør og kunstneriskleder ved Samovarteateret i Kirkenes, Bente S. Andersen.

De har siden i høst hentet inn og samlet forskjellige historier fra unge og gamle i Sør-Varanger, som de ønsker og bruke i sin nye forestilling.

Minner

Ideen rundt forestillingen kom da de i høst lurte på hvor minnene sitter i kroppen vår.

- Er det slik at vi husker ting med kroppen som vi ikke husker med hodet, og hva gjør det med hodet vårt når vi ikke husker, og hvordan framkaller vi gode minner? Vi ønsket derfor å forske mer på dette, sier Andersen.

Nå skal de ha stand under Barents Spetakel der de vil komme i kontakt med alle typer mennesker for å snakke om minner og reflektere rundt disse spørsmålene.

- Vi har møtt voksne mennesker på rundt 80 år og stilte de spørsmål rundt oppvekst, kjærlighet og framtid. Vi dro også til folkehøgskolen i Svanvik og snakket med elever der, sier skuespiller og produsent, Turid Skoglund.

Skoglund og Andersen sier de har fått et helt nytt innblikk i livet, og ser fram til å sette i gang med arbeidet rundt forestillingen.

- Vi har fått delt en utrolig mengde med fantastiske refleksjoner rundt et liv. Det skal som nevnt ende i en forestilling, men ikke ennå! Vi samler ennå minner fordi vi synes det var så spennende, avslutter de.