Henry Håkonsen er den eneste tidligere presidenten i organisasjonen som fremdeles er medlem. Han har vært med i 43 av de 49 årene organisasjonen har eksistert i Sør-Varanger. Og synes det er på tide det kommer litt unge folk til. Samtidig inviterer han og dagens president, Tor Malin, til deltakelse i årets store happening, Det store andeslippet i Sandneselva i august.

Humanitært

- Dette er bare en av mange fine arrangementer Lions lager, et annet er tenninga av juletreet på torget, og en av grunnene til at det er så morsomt og givende å være med, sier Håkonsen.

Det store andeslippet skal arrangeres 10. august, men allerede 14. juni skal Lions Club ha et arrangement i gågata for å informere om slippet, om organisasjonen, og prøve å rekruttere nye medlemmer.

- For min egen del vil jeg si at det vennskapet man får i denne organisasjonen er helt unikt. Og det er slett ingen lukket snobbeklubb. Den er åpen for alle, damer og menn, gutter og jenter. Kjernen i arbeidet er humanitært arbeid, og vi har samlet inn penger til prosjekter og humanitære aksjoner, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er også en god ting å være med på, sier Håkonsen.

Populære ender

Det store andeslippet har blitt arrangert fire ganger før, og har blitt veldig populært. Vinneren får 30 000 kroner i premie, og det er 1 500 ender man kan «kjøpe». Endene slippes i Sandneselva, og den som kommer først i mål har vunnet, ganske enkelt.

- Vi begynte å selge ender allerede ved påsketider, og det kommer vi til å fortsette med helt til vi har solgt alle 1 500. Det kommer vi nok til å klare, sier Malin.

Han legger til at til neste år vil det bli arrangert stort riksmøte i forbindelse med 50-årsjubileet, og det gjøres i samarbeid med Lions Club i Tana og Nesseby.