– 5586! Fra januar til januar. Og det er veldig bra, smiler Margrethe Jørgensen og Wenche Randal fornøyd.

Det har tidligere blitt registrert rundt 5000 turer til nærturen på byens tak, mens snittet gjennom årene har vært rundt 4000.
De to i Bestemorgruppa forteller at de egentlig hadde tenkt å vente til våren med den tradisjonsrike utdeling av kopp med Appelsinstein-emblem, det synlige beviset på at mer enn ti turer er gjennomført.

Se sola

– Men vi traff på folk hele tiden som lurte på når utdelingen skjer, så vi ble pressa til å ha den nå, ler de to.
Utdelingen skjer like ved krysset der løypa starter.

– Vi går ikke opp til steinen, men bare et lite stykke sånn at vi forhåpentligvis får se sola!

Det finnes en helt klar konge og en helt klar dronning av Appelsinsteinen. Ove Jensen hadde 350 turer, og Marita Thoresen 239 - etter det bestemødrene kan se i turboka.

– Og det er jo utrolig bra. Men det er også veldig artig at mange kanskje ikke hadde gått på tur om ikke boka var lagt ut. For mange er det jo en motivasjon i å registrere antall turer i boka.

Lagt ut bok

Turene til Appelsinsteinen har lange røtter.
– Vi hadde en gang med oss Tor Aarnes som fortalte om bakgrunnen, og det var at folk gjerne tok seg en hvil ved steinen for å spise en appelsin på turen på vei til Skihytta. Vi har vel holdt på i rundt tyve år. I starten var også Hilde Gade med Torbjørn Degerstrøm tegnet motivet på koppen, og Oddbjørn Gundersen var med, forteller de.

De to bestemødrene sier de er glad for at SVA stiller spørsmålet om de to fortsetter det gode arbeidet.

– Det vet vi ikke helt. Vi skulle jo gjerne ha flere med oss, svarer de.

– Og vi skulle gjerne hatt med oss flere medspillere også. Vi fikk penger fra fylkeskommunen for en tid tilbake, men når dette opplegget er gjennomført har vi bare 100 kroner igjen!

Anne Greve fra Friluftsrådet har vært oppe og lagt ut bok for 2016, og løypa er tråkket opp av de mest iherdige turgåerne. Så nå er det altså bare å starte å samle turer for 2016.