Motorvogner i lysløypa i Bjørnevatn-Sandnes-området har blitt et økende problem, melder politiet. Mandag fikk de melding om at en katt hadde fått begge bakbeina knekt i området i løpet av forrige uke.

Tipsere meldte også fra om både mopeder, biler og ATVer som kjørte i området, der ingen motoriserte kjøretøy skal ferdes.

- Det er spesielt et problem mellom Hesseng og Bjørnevatn, sier operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen.

Påkjørt

På beskrivelsen av katta, som eieren dessverre måtte avlive hos veterinær, er Jacobsen ganske sikker på at den har blitt påkjørt, selv om ingen har sett selve påkjørselen.

- Folk som spaserer greier ikke å gjøre sånt med en katt. Det var også langt til nærmeste vei, sier han.

Politiet har ikke opprettet sak på den påkjørte katta. Men de har gitt muntlig advarsel til folk som har kjørt i lysløypa, etter å ha fått lisensnummeret fra folk som har sett dem kjøre der.

Betongblokker

Jacobsen forteller at politiet også vil følge opp i lysløypa. Men han ber samtidig kommunen om å sette på plass betongblokker og bommer som vanligvis skal blokkere lysløypa - men som nå er trukket til side.

- Om kommunen hadde justert det i begge ender av løypa, og gjort adgangen umulig for kjøretøy, hadde det hjulpet, mener han.