– Saken går fortsatt i retten, og domstolen må avgjøre skyldspørsmålet, svarte Putin på NRKs spørsmål om hva som kan gjøres for å løse saken.

– Er du klar for å benåde ham? fulgte TV 2 opp.

– Man kan kun benåde en person som er dømt, svarte Putin.

Det ble tirsdag kjent at aktor i saken la ned påstand om 14 års fengsel for Frode Berg. Dommen er ventet å falle til uka.

Både Putin og statsminister Erna Solberg (H) deltok på Arktisk forum i St. Petersburg tirsdag. De to hadde deretter et bilateralt møte, og pressen fikk være til stede i starten av møtet.

Det er uklart om de to statslederne i det hele tatt diskuterte Frode Bergs sak under det bilaterale møtet. På programmet sto imidlertid problemet med GPS-jamming fra russisk side.

– Den er krevende. Den påvirker stabiliteten i flysignalene. Det er derfor vi har tatt dette opp med russerne og lagt fram dokumentasjon overfor dem, sa Solberg til NTB i St. Petersburg i forkant av møtet.

– Vi har et arbeid ikke på et «megafon-nivå», men på et byråkratisk nivå for å vise at dette ikke bare gir Norge utfordringer på let, redning og søk, men at det også kan ha betydning når vi skal hjelpe russere. Det håper vi gjør inntrykk, for dette er et samarbeidsområde, understreker hun.

(Saken oppdateres).