Det forteller operativ leder, Wiggo Hansen. Tidligere var det slik at alle medlemmene hadde egen skuter som de brukte i tjenesten, men nå er det mange nye, som ikke har skuter selv.

Engasjert

- Vi har mange nye medlemmer som er veldig engasjerte og ønsker å bidra, men mange har ikke skuter. Dermed er vi avhengig av at de som har, stiller opp. Og det er det jo ikke alltid de har anledning til, sier han. Hjelpekorpset driver med sanitetsoppdrag og deltar i leteaksjoner, med hovedvekt på førstnevnte.

- Vi er jo sanitetsvakt på mange skirenn, og da er det jo ikke slik at vi bare står i start- og målområdet. Vi dekker hele løypa, påpeker han. Da er det nødvendig med skuter.

- Nei, vi har klart å stable på plass en skuter hver gang, og det hender jo at dem som har, låner bort. Men det er det ikke alle som ønsker, og det er jo forståelig, sier han.

Sponsorer

Nå er de på vei inn i en ny vintersesong med oppdrag, og de frir nå til næringslivet for sponsorstøtte.

- Vi går ut til skuterforhandlere for å kanskje få på plass en god avtale, og ut til bedrifter som kanskje vil sponse oss, forteller han og legger til at de også har noen egne resurser.

- Men vi er en frivillig organisasjon, så det er begrenset. Vi prøver å la ressursene strekke så langt det går, sier han.