Onsdag 5. september satte nødetatene i gang en stor leteaksjon på nordøstsida av Varangerhalvøya.

En mann i 70-årene hadde dratt ut fra Båtsfjord-området i en 20-fots båt i syvtiden mandag morgen. Torsdagen meldte Hovedredningssentralen om at de hadde avsluttet søket på havet.

Politiet ønsker denne uka å gjenoppta søket etter mannen, skriver de i en pressemelding. De har nå også gått ut med navnet på mannen, som er 75 år gamle Tormod Andreassen fra Båtsfjord. Politiet antar han har omkommet på havet.

Han ble meldt savnet da han ikke kom hjem fra en fisketur utenfor Båtsfjord 3. september.

- Politiet har gjort søk i strandområder i nærheten Båtsfjord. Vi vil vurdere å gjøre nye strandsøk samt  sonarsøk etter båten og ønsker i den anledning å få så detaljerte opplysninger som mulig om hvor den savnede pleide å fiske. Dersom noen har informasjon som de ikke allerede har delt med politiet ber vi de om å kontakte oss på telefon 02800, sier stabssjef Tarjei Sirma-Tellefsen i pressemeldingen.

Den savnede ble ifølge politiet sist sett mandag 03. september på morgenen mellom klokken 0645 og 0700  da han dro ut med båten fra Båtsfjord havn.

Mange forskjellige etater lette etter mannen, både langs kysten på Varangerhalvøya og ute i havet. Både Seaking-helikopter, Bell-helikopter fra Forsvaret, to redningsskøyter fra Redningsselskapet, og fly og båt fra Kystverket var ute, skrev NRK forrige uke.

På det største strakte leteområdet seg østover fra Båtsfjord, helt mot russisk sone i havet. Det russiske kystvaktskipet "Viktog Kingisepp" har søkt på russisk side øst for Vardø.