Vi kunne vel knapt bedt om bedre ramme rundt årets sankthansfeiring. Sola skinte og man kunne børste støvet av shortsen og havaii-skjorta. Utpå kvelden ble det likevel ubønnhørlig klart at vi ikke bor i sydligere strøk.

Aller best

– Dere ble værvinneren i Nord-Norge, konstaterer vakthavende statsmeteorolog Ida Fossli. Et lavtrykk førte til mye regn i resten av landsdelen. Det traff imidlertid såpass langt vest at østfylket gikk klar av det.

– Værgrensa gikk i Lakselvområdet, forteller meteorologen.

– Men det endte brått?

– Et skylag kom inn utpå kvelden, og da droppet også temperaturen, forklarer hun. Onsdag hadde sommeren definitivt forlatt Sør-Varanger med regnvær og en temperatur på omlag 10 grader.

Torden

Idag, torsdag ventes et lavtrykk innover Sør-Varanger som fører med seg regnvær tidlig på dagen. Dette skifter over til bygevær torsdag kveld.

– Da kan det også bli torden, sier hun. Fredagen starter med nedbør, men det vil gi seg fredag kveld.

– Blir det gjensyn med sommeren da?

– Det kan bli sol, men temperaturen blir ikke mye å skryte av. Den blir liggende å vake på rundt 11-12 dager i Kirkenes. I Pasvik kan den komme opp i rundt 15 grader, sier Fossli.

Lørdagsværet er i skrivende stund noe usikkert med tanke på skylaget, men det ser ut til at det blir opphold gjennom helga.