Cecilie Hansen og Knut Mortensen i Senterpartiet oppfordrer de styrende lokalpolitikerne til å være aktivt med på møter i fylket, når fremtiden til Pasvik folkehøgskole skal bestemmes fremover. De oppfordrer til lobbyvirksomhet for å holde folkehøgskolen i gang.

– Det er kjempeviktig at politikerne holder en dialog i gang, og sikrer at folkehøgskolen forblir i fylkeskommunal drift. Vi kan ikke lukke øynene for at flere titalls arbeidsplasser forsvinner, sier Hansen.

På saken

Hansen og Mortensen ønsker spesielt at ordføreren og rådmannen deltar på alle politiske møter som involverer folkehøgskolesaken.

Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) forsikrer at partiet er på saken lokalt.

– Vi jobber hele tiden med Pasvik folkehøgskole. Vi har blant annet innkalt fylkesordfører Runar Sjåstad til møte. Vi i Arbeiderpartiet vil ikke gi opp folkehøgskolen, sier han.

Hansen og Mortensen i Sp ser ikke de store mulighetene til å drive med lobbyvirksomhet selv, da de er i opposisjonspartiene i både kommunen og fylkeskommunen.

– Nå er vi så heldige at vi har Kurt Wikan i fylkestinget, legger Hansen til.

Protester

I et trangt budsjettår, har det kommet forslag i Finnmark fylkeskommune om å la Pasvik folkehøgskole gå ut av kommunal drift og inn i en annen ordning, for eksempel som privat folkehøgskole. Det skapte store protester tidligere i vår.