Jarl-Inge kom til verden på Kirkenes sykehus 1. januar klokka 12.30. Det var tidsnok til å bli nyttårsbarnet i Øst-Finnmark.

Full fart

- Vi var på hytta i Jarfjord og hadde slett ikke fått pakket fødebagen. Vi hadde til og med tenkt oss en tur på ei annen hytte i Pasvik, for gutten skulle jo ikke komme før om en måned, forteller pappa Per-Fredrik Hansen.

Planlegging av fødsel stod ikke på programmet før i neste uke.

- Så da ble det å dra på sykehuset i full fart med hyttebagen, ler han.

- Men det gikk jo helt fint, selv om det var litt plutselig, legger han til.

Overraskelse

Jarl Inge har fått navnet sitt etter farfar som heter Inge.

- Det holdt vi hemmelig helt til han kom på besøk på sykehuset i dag, forteller Per-Fredrik. Og det ble selvsagt en stor og hyggelig overraskelse. Den nyfødte har ei storesøster også, hun heter Ingrid Charlotte og er 14 måneder gammel. De to nybakte nikker og smiler i kor og synes det er greit å ha det unnagjort på kort tid.

- God service

- Og så må vi få sagt at alle her på Føden har vært helt fantastiske, sier mamma Ingvild.

- Ja, super jordmor og lege og alle ansatte. De har en helt imponerende tilstedeværelse og veldig god kommunikasjon, mener pappa. Og legger til at de ansatte tydeligvis også så fram til nyttårsbarn i Kirkenes.

- Da vi kom ble de minst like gira som oss, ler Per-Fredrik.

Det ble født to barn i Kirkenes 1. januar, men den som kom først til verden i Norge i år var lille Kian Wilhelm Siem Swainsbury som ble født på Akershus universitetssykehus i Lørenskog ti sekunder over midnatt.