Gruppa er ingen hvem som helst. Bak står produsenten bak Dr. Alban, Ace of Base og Meja, som alle var superstore både i Norge, i Skandinavia og eller si verden. Nå er det i gang med et nytt stort prosjekt i samme musikalske gate.
– Jeg har hørt noen små lydklipp og dette er kanontøft. Skikkelig bra, sier festivalsjef Stian Labahå.

Norge og Danmark

S`Candy er aktuell med ny singel. Grenseløsfestivalen i september får besøk av gruppa før de slipper sin første singel. S`Candy består av fire jenter fra Norge og en fra Danmark. Lisa er fra Mosjøen, Marie fra Lørenskog, Rosa fra København og Christina fra Gjøvik. Manager er Laila Samuels og produsent Douglas Carr, som tidligere har skrevet og produsert for Dr. Alban, Meja og Ace of Base.
– De har alle drevet med musikk på hver sin kant av Skandinavia i noen år før de fant sammen gjennom artistkollega, låtskriver og manager Laila Samuels.
Ifølge Samuels kan musikken best beskrives som laidback skandinavisk pop, basert på progressive melodiøse vokalarrangementet.
– Soundet kan minne om en skandinavisk versjon av Sugababes eller All Saints a la 2014, sier Samuels.
De jobber i studio om dagen og øver på rockefabrikken på Stovner i Oslo. I løpet av sommeren vil gruppen slippe en video, som er filmet på Tropical Islands i Berlin. Deretter følger en singel til høsten og et album neste år.
– Jentene håper å kunne være ambassadører for sunne verdier og skandinavisk kultur, både av og på scenen. Som en hel skandinavisk gruppe, ønsker de også å bygge flere musikalske broer mellom nabolandene her i nord. De brenner alle for musikken og gleder seg veldig til å spille for publikum i Finnmark, sier manager Samuels.
S`Candy skal spille på Grenseløs Club som er på natten etter at Halvdan Sivertsen har gått av scenen og dørene åpnes på nytt.

Ungdomskonsert

Grenseløsfestivalen har også signert «Bøbben og Yogi» til det som skal utgjøre ungdomskonserten under festivalen.
«Bøbben og Yogi» er to gutter fra Hammerfest som har tatt Norge med storm.
– Vi gjorde en spørreundersøkelse blant ungdom hvor 50 ungdommer under 18 år ble spurt om hva de ville ha. De fikk velge mellom de vi mener er de tre superaktuelle kandidatene for ungdom. 48 av av 50 svarte «Bøbben og Yogi». Da var det ikke lenger noen tvil. Det vil være fri aldersgrense på unghdomskonserten, men vi vil gjøre foreldrene oppmerksomme på at det er svært grove tekster på enkelte låter. Derfor ber vi foreldrene finne ut om de vil sende barn under 15 år på konsert. Samtidig så er det noe vi ikke legger oss borti. Ungdommene hører nok dette på Spotify uansette, sier Labahå.

Utvider

Grenseløsfestivalen vil også utvide festivalområdet. I samarbeid med Ritz kjører festivalen konserten for de over 18 år på lørdag 6. september.
– Dette gjør vi fordi det er 20 års aldersgrense i Barentshallen på lørdagen. Den eneste konserten for de som er 18 år i hallen er Grenseløs Club fredag og natt til lørdag, med blant andre Ask Embla, sier festivalsjefen.
Halvdan Sivertsen, Dum Dum Boys, Hellbillies, S`Candy, Bøbben og Yogi, Ask Embla, DJ Edwards, David Urwitz, Hanne Sørvaag og Laila Samuelsen og Odd Rene Andersen er de artistene som foreløpig er booket til Grenseløsfestivalen 5. og 6. september.
Det kan komme flere store navn til Sør-Varanger den helgen.