Tirsdag stiller fiskeriministeren opp for å åpne Norway King Crab Hub i nærheten av Gardermoen. Med det har Norway King Crab åpnet det første krabbehotellet i Norge, forteller Svein Ruud i Bugøynes-bedriften i en pressemelding.

Vokser stadig

Krabbehotellet er på plass for å møte et voksende behov. Det skal ha plass til å ta imot og videresende opptil 10 tonn levende krabbe i uka.

- Norway King Crab startet sin virksomhet med levende kongekrabbe i 2008. Siden da har volumene vokst raskt, og utgjorde i 2014 160 tonn. To av hovedutfordringene for selskapet har vært kapasitet på fly fra Finnmark til Oslo, og at Finnmark ligger langt fra mange viktige markeder. Etableringen av krabbehotellet løser begge deler, skriver Ruud.

- Krabben skal nå kjøres med bil fra Finnmark til Oppaker. Fra Gardermoen er flymulighetene mange og distansen til alle markeder kortere.

Utvidelser

Dette er en av flere utvidelser som Norway King Crab setter i gang med i høst. I september åpner de også et nytt anlegg for mottak og lagring i Trollbukt i Laksefjorden i Finnmark. Også der dreier det seg i stor grad om levende krabbe.

Samtidig setter Norway King Crab i gang med en ny sporingsløsning der man skal kunne scanne en QR-kode og se hvor krabben ble fisket og hvordan den ble transportert dit man er.