Ann Jorid Henriksen og Jonas Fjeld starter i neste uke ut på en liten Finnmarksturne. Den starter i Vadsø Kirke og avslutter i den nye Nordlyskatedralen i Alta. Fredag spiller de i Kirkenes kirke. Det er en kirke sangeren har et spesielt forhold til.

Oppvekst

- Vi flyttet til Jakobsnes da jeg var seks år, og senere flyttet vi til Bjørnevatn. Jeg flyttet ikke derfra før jeg var 25 år, da for å gå på skole. Så det er mye familiehistorie knyttet til kirka i Kirkenes, jeg er konfirmert der, blant annet. Og jeg gleder meg veldig, for det er min favorittkirke å synge i, den har en helt spesiell klang og akustikk, sier Ann Jorid Henriksen.

- Skummelt

I forbindelse med turneen, som er i regi av Scene Finnmark, har hun vært i Studio Neiden og spilt inn en samisk versjon av Jonas Fjelds «Engler i sneen».

- Det var litt skummelt å gjøre en versjon av en sånn stjernesang som denne, men man må bare vært modig og hoppe i det, sier hun. Hun har ikke gitt ut noe siden 1982, men har holdt utallige konserter og samlet opp et stort repertoar. Besøket hos Harald Devold i Neiden ga mersmak.

Ta vare på

- Jeg har veldig mange sanger på repertoaret som jeg har lært av andre, men som aldri har blitt spilt inn. Det er tradisjonsmusikk som kan gå i glemmeboka hvis den ikke blir bevart for ettertiden og andre som har lyst å lære. Det er den største motivasjonsfaktoren for å gå i studio nå. Og så må man jo gjøre det før man blir for gammel, mens man ennå har stemme, ler hun.