Det blir mye arabisk mat når to palestinere og en iraker åpner gatekjøkken i Kirkenes. På menyen står falafel, shawarma, hummus, kubbe, brostid kylling og marokkansk couscous i tillegg til flere kebab-varianter og hamburgere med pommes frites.
– Vi har lyst å servere mat som folk i Kirkenes ikke har fått kjøpe her før, og noe av det vi har på menyen er helt nytt, forteller Adel Sharshir.
Han er eier av det nye gatekjøkkenet Ham Ham, og har bodd i Kirkenes i 13 år.
– Jeg og kona flyttet til Spania og drev restaurant der, men finanskrisa gjorde det så vanskelig at vi måtte stenge. Så vi flyttet hjem igjen og nå har jeg og to andre startet ny restaurant. Dette gleder vi oss til, tror det blir mye nytt og spennende for folk, sier han.
Daglig leder Ajmen Ek Masrj forteller at det ikke er så lett å få tak i de rette krydderne i Kirkenes.
– Derfor får vi venner og familie til å skaffe det for oss. Noe kan man få tak i i Oslo, men jeg får en del tilsendt fra familie i Marokko, det er den eneste måten å få tak i det på, sier han.
De forteller at det ikke blir bare en typisk kebab-saus, som mange andre gatekjøkken har, men fire forskjellige. Og de vil starte med utkjøring av mat, kanskje allerede i neste uke.
– Bilen er på plass, men vi trenger litt tid til å få rutinene på plass. Disse første dagene stresser vi litt, for det er uvant for oss med den nye butikken, men heldigvis har vi fått maten ut fort, ler Adel Sharsir.
De har også planer om å variere menyen litt underveis, ta inn nye retter, og ha forskjellige arabiske retter som dagens.
– Jeg tror dette kan bli veldig bra, sier Sharsir optimistisk.
Butikken bak gamle Smyrna har hatt musikkinstrumenter, bøker, leker, blomster og mye annet opp gjennom årene, men nå skal det serveres mat.