Max Spill er et pengespillselskap med bingo som hovedvirksomhet. De samarbeider med Norsk Tipping og er godkjent av Lotteritilsynet.

Så langt driver de 19 steder i landet, og Kirkenes blir det andre stedet i Finnmark som får egen spillesjappe.

Ifølge iFinnmark skal bedriften flytte inn i gamle Sjøsiden Senter, som har stått tomt siden bedriftene der flyttet lenger borti gata. Her skal de sette opp elektroniske spillemaskiner, en rikstotto-avdeling med TV-skjermer – og litt kafédrift.

– Spillavdelingen blir en møteplass med kaffeautomat og enkel servering. Ansatte betjener den i åpningstiden og skaper god stemning for våre kunder, forteller daglig leder for Max Spill, Erik Marthinsen til regionavisa.

Nå tjener de godt også. Max Spill gikk med 1,5 millioner kroner i overskudd i fjor på landsbasis.

Veldedighet

En del av grunnen til at Max Spill får lov til å livnære seg på diverse typer pengespill, er at de bidrar til lokale lag og foreninger. Det vil også bli tilfelle i Sør-Varanger.

Dermed åpner dette for at lokale lag og foreninger kan søke om å få en del av selskapets bidragspott. Den utgjorde over 13 millioner kroner i fjor, skriver de selv.

Flere etasjer

Max Spill kommer til å være vegg i vegg med den nye musikkbutikken som også settes inn i senteret. Og de tidligere varslede planene om å bygge kontorer på toppen av gammelsenteret står fremdeles, ifølge iFinnmark.

– Ambisjonen er å bygge to – tre etasjer med kontorer. Vi er i dialog med enkelte aktører, sier byggeier Thore Amundsen til regionavisa.