Klokken 20 onsdag kveld kom politiet med melding om at en mann i 60-årene var sendt til Kirkenes sykehus, etter at han ble funnet i Store Ropelvvannet øst for Kirkenes.

Mannen ble funnet i vannet av redningsmannskaper. De forsøkte livreddende førstehjelp på stedet, og mannen ble flydd til sykehuset med helikopter.

Men mannen ble erklært død samme kveld på sykehuset, forteller operasjonsleder Lars-Rune Hagen ved Østfinnmark politidistrikt.

Svømte fra båt

Det er lite informasjon om årsaken til mannens dødsfall så langt. Politiet har opprettet etterforskning.

Det som er klart så langt er at vitner meldte om at mannen hadde et uhell med båt ute på Store Ropelvvannet. Hagen forteller at mannen forsøkte å svømme inn på land fra båten.

Langt unna

Da redningsmannskapene fant mannen, hadde han ligget i vannet en stund. Politiet har ikke informasjon om hvor lenge det var.

Redningsmannskapet dro ut så snart de fikk meldingen, ifølge politiet. Men operasjonsleder Hagen forteller at det er langt fra Kirkenes til området der mannen var. Området ligger flere kilometer fra nærmeste vei, og man må bruke båt for å komme seg dit om man ikke flyr.

Pårørende er informert om dødsfallet.

Kommunikasjonsrådgiver Ivar Greiner ved Finnmarkssykehuset forteller at sykehuset ikke uttaler seg i denne saken. De henviser til politiet.