Både turister og lokale hadde møtt opp for å høre mezzosopranen Brigitte Heusers sang, med akkompagnement av Katharina Bartsch på piano, i Kirkenes kirke torsdag formiddag. Heuser sang både klassisk opera, og hadde også innslag fra musikalsjangeren.

Hun har tidligere sunget i blant annet Royal Albert Hall, New Zealand Opera og Australian Opera Studio.

Heuser håper på å fortsette med opptredener i Kirkenes også etter sommeren, fortalte hun under konserten.

Heuser arbeider som sangpedagog ved Sør-Varanger Kulturskole, og underviser kulturskolens elever i sang.

– Internasjonalt nivå

– Jeg er sinnsykt imponert. Det er et internasjonalt nivå på denne solisten – hun glitrer, rett og slett. Alt er jo på plass, sier Eirik Slagtern.

Dette er slikt du ser på TV-sendinger fra store operascener, mener han.

– Det er lov å være god, og det må være lov også i Kirkenes. Nå er Heuser timelærer i Kirkenes, men kommunen burde kanskje gitt henne mer engasjement. I gamle dager var det noe som het kommunemusikerordning. Da fikk musikerne midler fra kommunen, og reiste rundt og holdt konserter. Denne ordningen burde det vært mulig å børste støv av, mener han.

Ønsker mer

– Det var fantastisk. Jeg kjente misunnelsen steg i meg. En sånn stemme skulle man gjerne hatt, ja, sier Agnes Ackermann etter konserten.

– Jeg likte spesielt ekstranummeret, som hun sang uten akkompagnement. Det er det vanskelig å gjøre så bra, sier Torhild Ackermann.

Agnes Ackermann er glad for at de dro på lunsjkonserten:

– Jeg sa nettopp at nå var det lenge siden vi hadde vært på konsert. Det er godt for sjela.

Også Karin Danielsen, som dro på konserten sammen med Ann Kristin Arnljot, Bård Arnljot og Haldis Hamre, omtaler konserten som fantastisk.

– Og så på en helt vanlig torsdag! I tillegg skinner solen. Det var mange som møtte opp; jeg talte rundt 60-70 personer, og kanskje mer enn det, sier hun.

– I dag var det mange turister i kirka. Det er mye hyggeligere når ikke kirka er tom, sier Haldis Hamre.

– Vi vil gjerne ha mer av dette, avslutter hun.