Maskinene er borte, og det er lagt ny asfalt på fylkesveien fram til avkjøringa til Sydvaranger Gruve. Men det mangler toppdekke, og det begynner å haste med å få det ferdig.

Ti hull

Det er på langt nær noen tilfreds og glad Kurt Wikan som svarer på telefonen fra avisa. Han mener utbedringene er et hån for de som bruker veien, og ikke minst sløseri av tre millioner kroner.

– Jeg telte ti hull når jeg kjørte der i går. Den er allerede iferd med å bli ødelagt. Hadde asfalten kommet på i august, så hadde vegvesenet hatt tid til å legge toppdekke, men nå kan det bli for sent, tordner vei-Kurt og legger til at han blir «varm i trøya» av å snakke om dette.

– Så du kommer ikke til å fjerne aksjonsskiltet med «Norges dårligste vei»?

– Nei. Denne veien kommer til å være like dårlig til neste år. Det er jeg sikker på, og det sa jeg også til VG for noen dager siden.

Framdriftsplan

Ordfører Cecilie Hansen har nå bedt Statens vegvesen om en redegjørelse og en framdriftsplan på dette, samt andre prosjekt i kommunen.

– Det er fremdeles mulig å legge toppdekke, men det haster å få det på plass, sier ordføreren som også poengterer at det allerede er hull i veien som ble asfaltert for få dager siden.

Det har ikke lyktes å få en kommentar fra avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Bjørg Anita Joki fredag.