Kirkenes er åsted for Finnmark internasjonale litteraturfestival fra 16. til 19. november. Vi presenterer deltakerne fram mot festivalen.

Levi Henriksen er en norsk forfatter, journalist og musiker, født i Kongsvinger i 1964. I 2002 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med novellesamlingen Feber, det store gjennombruddet kom noen år senere med romanen Snø vil falle over snø som har falt i 2004. Romanen fikk god kritikk, vant Bokhandlerprisen og ble en publikumsfavoritt.

Rikt forfatterskap

Han har gitt ut en rekke bøker, både skjønnlitterære bøker og dokumentar- og faktabøker. Han har skrevet flere novellesamlinger, romaner, en ungdomsbok, lettleste romaner for voksne og lyrikk. I år er han aktuell med ungdomsromanen Så lenge himmelen er over jorda.

Levi Henriksen besøker Kirkenes videregående skole og fredag og lørdag under festivalen får alle mulighet til å høre om hans forfatterskap og bakgrunn. Samtalen «Fra Finnskogen til Finnmark» blir ledet av fylkesbiblioteksjef Heikki Knutsen som også er fra Hedmark og som kjenner Levis bøker svært godt.

Musikk

Siden Levi også er musiker, har vi invitert han til å spille avslutningskonserten for litteraturfestivalen. Sammen med bandet Babylon Badlands har han gitt ut albumet Det beste bandet i himmelen i år, albumet fremføres som en kon­sert­fore­­stil­ling. Dette er et knippe san­ger om å vokse opp på et lite sted og ha en stor leng­sel etter ver­den der ute, mens man ender med å bruke musik­ken som kart. Flet­tet sam­men av Levi Hen­rik­sens små mono­log­bi­ter er Det beste ban­det i him­me­len en slags musi­­kalsk selv­bio­grafi som ingen kan­skje helt har gjort i Norge før.