Personlig trener Stine Mikkelborg og ernæringsfysiolog Eva Stene Ryeng er klare til å hjelpe dem som føler behov for å endre livsstilen sin.

Hele landet

Over hele landet har det vært kjørt kurs i livsstilsendring med gode resultater. Nå starter et slikt kurs også i Sør-Varanger. Fra neste onsdag er Mikkelborg og Stene Ryeng i gang med kurs for det de håper skal bli 15 motiverte kvinner og menn.

- Som oftest er det kvinner som ønsker å melde seg på slike livsstilsendringkurs. Det er like relevant for menn, sier kurslederne.

Å endre livsstilen sin kan være så mangt. Det kan være å komme seg i fysisk aktivitet, gå over fra usunn til sunn og god mat og det kan ha med mental trening å gjøre. Livsstilsendringskurset tar for seg alle disse delene.

- Dette er et kurs blottet for snuskete pulver. Kurset er for både over- og normalvektige kvinner og menn som ønsker å lære mer om mat og trening. Kurset er langsiktig og vi skal møtes i Barentshallen hver onsdag i ett år. Her blir det både en teoridel og fysisk trening. Nå starter vi opp med 15 og fortsetter med 15 til når dette er ferdig, sier Mikkelborg.

Motivasjon

Treneren og ernæringsfysiologen sier at det er mange som opplever at terskelen er høy når det gjelder motivasjon og innsats for egen helse.

- Kurset varer i ett år og vil bli preget av både opp- og nedturer. Det gjelder å bake aktivitet og god og næringsrik mat inn i livet. For de som sliter med overvekt, så oppleves det ofte som lett å gå raskt ned i vekt, men vanskeligere å holde seg der. Det skal vi lære litt om på dette kurset. Det gjelder å ha hodet på rett plass og sette fokus og bestemme seg for hvor man vil. Vi kan hjelpe dem et stykke på vei med å endre matvaner og få litt mer aktivitet og bevegelse inn i livene deres. Ofte så opplever man også at maten man lager til seg selv og ungene blir litt kjedelig. Vi kan hjelpe dem til å endre matvanene, sier Stene Ryeng.

De som er interessert kan sjekke ut nettsiden freeliving.no.