Hele uka har hurraropene gjallet på Facebook. Grunnen er at bandet Ondt Blod, bestående av kirkenesmusikere bosatt i Tromsø, har blitt kåret av NRK P3 til Ukas Urørt. 22. og 23. november kommer Ondt Blod til Kirkenes. I Tromsø har de allerede gjort seg svært bemerket og musikken har fått god kritikk.
«Ondt Blod har rukket å bli en snakkis allerede før de i det hele tatt har gitt ut noe musikk. Bandet har på kort tid gjort seg bemerket som et eksplosivt liveband som legger alt i ruiner på scenen. Kvintetten spiller altså iskald hardcore som lett fenger øregangen, men best av alt, de synger på kav nordnorsk», heter det i anmeldelsen av EP-en deres i nettmagasinet Skrik som gir bandet 7,5 av 10 mulige poeng.
I forrige uke la bandet ut låta «Frykt og avsky» på Urørt og uka etter var den blitt Ukas Urørt, kommet på spillelistene på P3 og til og med blitt spilt på Lydverket.
Kirkenesmusikerne har allerede gjort seg bemerket på scener i Tromsø og ser fram til å slippe EP-en «Kule til Kvelds» offisielt 29. oktober. De kommer også til Kirkenes
Ondt Blod består av Alexander Våga Mortensen, John Nilsen, Aslak Heika Hætta Bjørn, Håvard Rushfeldt fra Kirkenes og Kristoffer Joel Høe fra Harstad.