– Det stemmer at Noma har vært hos oss i to dager. Det har vært veldig gøy. De har vært ute i båt, dratt krabbe, trukket line, de har fått reker, plukket urter og sopp. På onsdag lagde fem kokker mat av råvarene på et kjøkken i Bugøynes, sier Svein Ruud som er daglig leder i Norway King Crab.

Nordiske delikatesser

I forrige uke tok stjernekokken og medeier i Noma René Redzepi turen til Bugøynes sammen med sine fem kokker.

Dagene i landets nordligste fylke og i kommunens fiskevær har blitt brukt til å finne lokale råvarer av beste sort. På lista over råvarer står Bugøynes sin store skatt; kongekrabbe.

Til tross for at det ikke er hverdagskost at noen av verdens beste kokker jakter råvarer i Norge, så er det ikke helt uten grunn Renzepi er i Norge. For helt siden Noma åpnet dørene for første gang i 2003 har konseptet vært å satse på nordiske råvarer og lokale spesialiteter.

Men selv om dørene til restauranten, som de siste årene har vært utstyrt med to stjerner i Michelin-guiden, er stengt, så ligger den ikke på latsiden.

Noma-krabbe

Redzepi har nemlig store planer og skal sammen med teamet sitt åpne nye Noma like ved fristaden Christiania i København.

Ifølge Ruud i Norway King Crab vil Bugøynes sin store skatt – kongekrabben- ha sitt eget akvarium i restauranten når den er klar til åpning.

- Vi har tidligere hatt et akvarium inne på den gamle restauranten, og vil også ha et slikt akvarium med våre produkter når den nye restauranten åpner også, sier Ruud.

Ruud kan også fortelle at de jobber med et videre samarbeid med andre produkter, men ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå nærmere inn på hva det dreier seg om. Og selv om Norway King Crab har mange store internasjonale aktører på sin liste,er det ekstra spesielt med interessen fra verdens beste restaurant.

–For meg er dette som at verdensstjernen Usain Bolt skulle ha kommet til Bjørnevatn for å løpe, sier han engasjert.