- Skipshandel er en bransje i stadig endring. Markedet forandrer seg og krav fra myndigheter og omgivelser forøvrig blir stadig mer omfattende. Derfor har Unex vurdert muligheter for samarbeid. Vi ønsker at Kirkenes også i fremtiden vil ha en kundefokusert og konkurransedyktig aktør i dette markedet. Nå har vi valgt å selge til Kraemer, som er ledende aktør i markedet, sier daglig leder i Unex, Jan Tore Jørgensen i en pressemelding.

Satser

Administrerende direktør Kay Hugo Hanssen i Kraemer er stolt over at en renommert aktør som Unex velger å forene sine krefter med tromsøselskapet.

- For oss er dette en bevisst og dristig satsing på utvikling av selskapet vårt, i en bransje med stort potensial for nytenkning, sier Hanssen og ser frem til å få nye medarbeidere og egen avdeling i Kirkenes.

- Dette vil ytterligere styrke vår posisjon i Nordområdene og sette oss i en særstilling når det gjelder å serve våre kunder i denne spennende fremtidsregionen, sier Hanssen.

Stort selskap

Kraemer Maritime omsatte for 600 millioner kroner i 2013. De har hovedkontor i Tromsø og har på få år etablert avdelinger i Hammerfest, Tromsø, Florø, Bergen, Stavanger, Kristiansund, Oslo og Ålesund. I 2001 hadde selskapet 12 ansatte og omsatte for 25 millioner. Idag er det 70 ansatte i virksomheten og selskapet er en del av det tradisjonsrike Kræmer-konsernet i Tromsø, som ble etablert i 1938, heter det i pressemeldingen.