Klokken 10 torsdag formiddag ble politibetjentene Jørgen Hansen og Maria Kmetovski utsendt til grensa mellom Neiden og Finland, etter meldingen om at det skal ha kommet en terrortrussel mot Norge.

- Vi ser etter mistenkeligheter, rett og slett. Så er det utvidet kontroll på de aktuelle, sa de to da Sør-Varanger Avis kom til grensa.

Det var imidlertid sjelden behov for noen ekstremt grundig undersøkelse. De aller fleste bilene ble stoppet og iakttatt, men mens SVA var til stede var det ingen som måtte igjennom noen slags ransakelse. Det mest inngående var en kjapp titt inn i campingvogn, baksete eller liknende.

Blant de som fikk campingvogndøra åpnet av bevæpnet politi var Bjørnevatn-familien Andersen, på vei tilbake fra bilferie rundt om i Europa. Betjentene holdt en god tone med Pappa Øyvind, mamma Irina og barna Karina og Kenneth. Ingen ting var funnet, og familiefaren kunne ta tollpapirene med seg inn i fred.

- På den ene siden var det litt skummelt, selvfølgelig. Dette er ikke noe vi er vant til. Men vi føler at vi er i trygge hender. Ungene ble litt redde, men vi fortalte dem hvorfor dette blir gjort, sa Irina etterpå.

Familien Andersen føler seg ikke utrygge i Øst-Finnmark.

- Dette er en liten plass. Vi håper selvfølgelig at ingenting skjer, men vi føler oss ganske trygge, sier Irina.

Les også: Kan få væpnet politi på flyplasser og ved hurtigruteanløp