Følte du deg truffet? Da har du det aller meste som skal til for å delta i lørdagens First Lego League (FLL) talentkonkurranse.

Uhøytidelig

FLL-turnering går av stabelen i gymsalen på Kirkenes skole. Dette er en kunnskapskonkurranse for ungdom, og skolene i Sør-Varanger kommer sammen og konkurrerer tredje året på rad.
Samtidig deltar hele 864 lag rundt omkring i hele Skandinavia og lagene fra Sør-Varanger kjemper blant annet om å få representere skolen sin, og Sør-Varanger på den skandinaviske finalen i København senere i november.
I år har arrangørene av FLL lyst til å lage en uhøytidelig konkurranse for de aller yngste i løpet av konkurransedagen.

– Vi oppfordrer barn og unge til å melde seg på vår egen Lego talentkonkurranse. Påmelding til konkurransen skjer underveis i turneringen og fire heldige trekkes ut for å få prøve seg på kreativ lek med Lego. Vi ønsker å bidra til læring gjennom morsom lek, også for de aller yngste denne gangen, sier arrangør Bernt Nilsen.

Premier til alle

Den uhøytidelige konkurransen har en øvre aldersgrense på fjorten år. De heldige som trekkes ut i konkurransen vil få sine bidrag vurdert av turneringsdommerne som dømmer i den ordinære konkurrensen. Alle deltakerne vil få premie.

– Så dersom du synes Lego er gøy og spennende, så møt opp i gymsalen på Kirkenes skole kommende lørdag til årets First Lego League-finale og delta også gjerne i en av arrangørenes konkurranse, sier Nilsen.