UEFA A-lisensutdanningen er nest øverste trinn i trenerutdanningen, og i Norge er man formelt kvalifisert til å være hovedtrener i Obosligaen (1.divisjon) og Toppserien (kvinner), samt assistenttrener i Tippeligaen. Blant årets kursdeltakere er mangeårig spiller i Molde, Daniel Berg Hestad, og Hans Erik Ødegaard, for tiden ungdomstrener i Real Madrid og pappa til Martin Ødegaard.

Første samling foregikk i Porsgrunn samtidig med Statoils Talentleir der landets beste 15- og 16-åringer var samlet.

Den andre samlingen var lagt til Trondheim og Rosenborg. RBK åpnet dørene sine og ga kursdeltakerene innblikk i treningsprinsippene til Norges fotballflaggskip utad. Dessuten fikk trenerne med seg en tippeligakamp, samt to viktige oppgjør av gutte -og ungdomslaget.

Solid CV

39-åringen fra Kirkenes flyttet til Oslo i 2001 og tok hovedfag i fotball ved Norges Idrettshøgskole. I de siste 15 årene har han jobbet på fotballgymnas og trent mange lag blant annet Ullern og Groruddalen i 2.divisjon.

- Jeg har forsøkt å komme inn på dette kurset i mange år, men konkurransen har vært knallhard. I 2013 var jeg toppspillerutviklet i Tromsdalen og jobbet på fotballlinja ved Tromsdalen videregående skole. Der samarbeidet jeg tett med nåværende TIL-trener Bård Flovik, og hans referanser i min siste søknad har trolig hjulpet mye, forteller han.

Treneren som motivator

Flå sier at samlingene har vært svært lærerike og inspirende. Nå er han i gang med fordypningsoppgave som skal presenteres på den siste samlingen i månedsskiftet februar/mars på Ullevaal Stadion.

- Jeg skal fordype meg i temaet «Fotballtreneren som motivator». Her vil jeg, gjennom studie av tv-intervju og pressekonferanser, sette meg inn i metodikken og filosofien til nåværende Liverpooltrener Jürgen Klopp. I tillegg tenker jeg å observere og intervjue noen trenere i den norske tippeligaen og studere hvordan disse motiverer den enkelte spilleren,

Og trolig vil kirkenesgutten i sitt fordypningsarbeid få god nytte av sin utdannelse som ledercoach.

Har ambisjoner

Fortiden jobber han ved Dønski videregående skole i Bærum på fotballlinja og samarbeider mye med Stabæk i Eliteserien.

- På sikt er målet mitt å trene på så høyt nivå som mulig. Veien dit opp trenger ikke være så lang. Jeg kjenner folk i trenerapparatet til både Stabæk og Tromsø. Kanskje kan det åpner seg en mulighet i en av klubbene på de øverste nivåene i landet. Til sommeren er i alle fall det formelle på plass, sier 39-åringen som også blir trebarnspappa dette året.