Geving har famliebakgrunn fra Sør-Varanger, og ifølge en pressemelding fra Grenselandmuseet følger hun nå slekta.

– Bente Geving har laget en visuell forbindelse mellom sin nye bildeserie Rosenhage og sin mors “Glemte bilder”. “Glemte bilder” er arrangementer laget av hennes mor Margit Ellinor, som vokste opp på Sandnes i Sør-Varanger. “Glemte bilder – Margit Ellinor” stilles ut for første gang i Kirkenes. Bildene ble første gang vist på Preus Museum i Horten i 2005, skriver museet.

– Geving beskriver utstillingen “Ringen” som en hyllest til, og en dialog med sin samiske slekt og formødre. Hun tar oss med på en reise gjennom sitt kunstnerskap og jakten på sin samiske identitet. Geving, som har familiebakgrunn fra Sør-Varanger, viser en samtidshistorie om identitet og identitetstap. Geving stiller spørsmålet: Hva skjer når det du har forsøkt å glemme gjennom et liv, er det du husker når du begynner å glemme?

Utstillingen er tidligere vist ved Samisk senter for Samtidskunst i Karasjok og ved Arran Lulesamiske Senter på Drag i Tysfjord, ifølge museet. På Saviomuseet i Kirkenes vises utstillingen fra 6. februar til 19. april.