En søndag morgen i august i fjor hørte et vitne motorrusing fra veien i nærheten av huset i Bjørnevatn. Da bilen kjørte forbi i høy fart, hadde den en postkasse på vinduet.

Litt etter ble politiet ringt på grunn av at den samme bilen hadde kjørt ut av veien ved motsatt kjørefelt i Pasvik-området. Bilen hadde skrapemerker fra postkassestativet.

Da den ferske bilføreren møtte i retten forrige uke, ble den unge mannen dømt til 27 dager i fengsel, 20 000 kroner i bot, og han må betale 18 750 kroner for postkassestativet han kjørte ned. I tillegg må han klare seg i to år før han kan ta førerkortet igjen.

Mannen hadde vært på fest, og hevdet selv at han bare hadde lagt seg til å sove i baksetet på bilen sin. Han våknet ifølge egen forklaring da bilen hadde havnet i grøfta, uten å vite hvem som hadde kjørt den dit.

Tingrettsdommerne trodde ikke på den tiltalte. De hadde vitneforklaringer om at han hadde vært den eneste som var igjen ved bilen før den ble kjørt vekk. Dessuten hadde bilen både krasjet i et postkassestativ og kjørt i grøfta, og retten trodde ikke på at mannen sov seg igjennom alt det.

Mannen ble målt til 1,67 i promille to timer etter kjøreturen. Ved såpass høy promille dømmes man nesten bestandig ubetinget fengsel. Tingretten skjerpet straffen fordi mannen hadde kjørt langt, inkludert på et boligområde søndag morgen, og på grunn av skadene.