Kirkenes Charr ble stiftet i 1989 og driver med produksjon av matfisk og skalldyr i hav- og kystbasert fiskeoppdrett i Ropelv. Nå er bedriften konkurs.

Fortsatt virksomhet

Regnskapstallene fra Brønnøysundregistrene viser at de hadde et driftsresultat på minus 227 000 kroner i 2011, 2,094 millioner i 2012 og 353 000 kroner i 2013. Driftsinntektene i 2013 var på drøyt to millioner kroner og resultatet før skatt på minus 905 000 kroner.

De hadde da fem ansatte. På nettstedet proff.no, slås det fast at likviditetsgraden er svak (0,78), lønnsomheten ikke tilfredsstillende (minus 1,8 prosent) og soliditeten tilfredsstillende (13,9 prosent). Totalt skylder selskapet 14 millioner kroner til kreditorene. De to største er DnB og Innovasjon Norge.

– Vi er veldig godt fornøyd med det samarbeidet vi har hatt med de største kreditorene, DnB og Innovasjon Norge. Fisken er sikret og virksomheten vil bli drevet med annen eierstruktur og gjennom et annet driftsselskap, sier styreleder Jan Tore Jørgensen.

Tolv millioner

Han opplyser at de tolv millioner kronene som eierne har gått inn med i selskapet går med i konkursen.

– Nå har vi et stort håp om å få til en god drift og få skikk på selskapet. Vi avventer utspill fra bobestyrer, sier Jørgensen. Bobestyrer i konkursen i Øst-Finnmark tingrett er advokat Per Steinhaug Johannessen. Fristen for krav i boet gikk ut 5. oktober. Første skiftesamling blir holdt 16. november i Vadsø.