Aurora Aksnes kaller seg bare Aurora når hun driver med musikk. Det slipper hun unna med, for 21-åringen har blitt et kjent navn verden rundt. Ifølge VG har hun hatt en voldsom stigning på hvor innbringende konsertene i Europa og USA er, etter å ha startet karrieren med et par-tre tusen honorarkroner per konsert.

Da ble hun også et dyrt, men desto mer høyprofilert trekkplaster for Grenseløsfestivalen. Der spilte hun som nest siste artist på lørdagen - klokka halv tolv på kvelden, foran et publikum som i enkelte tilfeller hadde vært i gang helt siden fire-tida på ettermiddagen.

Auroras musikk passer fint i kveldsmørket, med innslag av urfolksmusikk iblandet mer streit pop. Den unge kvinnen nøt tydelig å stå på scenen: Hun sang kraftfullt, levde seg inn i sangene, og danset sjarmerende keitete og glisende rundt i instrumentalpartiene.

Hun startet konserten i en rufsete, fjærete topp som hun brukte for alt den var verdt i framvisningen. Mot slutten hentet hun fram en gigantisk bamse så den kunne crowdsurfe.

Bablende

Da levde ikke publikum seg inn like mye. Der et noe fåtallig publikum hadde danset vilt foran Ørjan Nilsen på fredag, var et mye mer flertallig publikum mest interessert i å prate sammen foran scenen. Selv de mer høylytte låtene hadde et bakteppe av konstant babling for de som sto nede i salen.

Aurora hadde imidlertid et show å fullføre, og lot det ikke synlig gå inn på seg.

Aller fremst

Det hjalp kanskje at den største blodfansen hadde skaffet seg kremplassene helt fremst. Der sto Robin Larsen fra Oslo og sang med absolutt alle låtene, uten unntak.

Larsen har vært på rundt 20 konserter med Aurora, og han blir ikke lei. Så har han jo et ekstra påskudd for tiden. Etter hvert som han ble kjent med artisten, har han også blitt designer og sosial mediemanager for Made Management, som styrer Aurora.

Det har ikke dempet konsertgleden.

- Hun er jo et av de største talentene Norge har, og en god og ordentlig person. Konsertene hennes er en fin måte å komme seg unna alle bekymringer, mener han.

Larsen medgir at festivalshowene gjerne er litt annerledes når det gjelder oppmerksomhet. Han mener de mer intime konsertopplevelsene er noe helt annet.

- Folk følger mye mer med, og er musestille under låtene i en slik setting, sier han.

Grenseløsfestivalen gikk fredag og lørdag denne uka. Fredagen bød på Kari Bremnes, Ary, Stavangerkameratene, Vazelina Bilopphøggers, og Bjørnevatns verdenskjente DJ Ørjan Nilsen. Lørdagen bød på oktoberfest med Oslo Blåseorkester, Postgirobygget, Hkeem, Kristian Kristensen, Aurora, og Seigmen.