Mandag morgen tok Juha beslutningen. Han skulle ta den obligatoriske hvilen på 16 timer i Kirkenes. Og mens konkurrentene en etter en la seg til rette på sjekkpunkt Neiden og tok 16 timers pause der, registrerte Juha seg og raste videre etter en kort pause.

- Gjorde du det for å overraske dine konkurrenter?

- Nå tror jeg ikke konkurrentene bryr seg så veldig mye om hva jeg gjør. Grunnen til at jeg gjorde det var at hundene var pigge og jeg mente det var forsvarlig å vente helt til Kirkenes med å ta ut langhvilen.

Opprinnelig skulle den finske hundekjøreren komme inn til Kirkenes sentrum litt over 20. Han drøyde en time før han kom, til stormende jubel blant de mange som hadde kommet for å ta i mot ham,.

- Vi hadde en fin tur fra Neiden, men på de siste vannene inn til Kirkenes slet vi veldig med overvann. Men det gikk heldigvis fint.

Hokka tok seg god tid da han parkerte hundesleden mandag kveld. Hundene ble sjekket av veterinærene, som ga tommelen opp for helsetilstanden, mens han selv ordnet halm og mat til de firbeinte.

- Jeg er utrolig stolt over den jobben hundene har gjort.
Som førstemann inn til Finnmarksløpets vendepunkt, fikk han overrakt en Sør-varangergenser av ordfører Cecilie Hansen. 29-åringen har vært i Kirkenes før. For tre år siden kjørte han Pasvik Trail.
- Kan dette holde helt inn?
- Når jeg våkner i morgen, så er det helt sikkert noen som allerede har forlatt Kirkenes. Sånn er det. Det er sikkert fem-ti hundespann som kan vinne Finnmarksløpet. Jeg er ikke blant dem. Ikke i år. Men jeg fikk iallefall æren av å være først inn hit og det er jeg godt fornøyd med, sier Hokka og innrømmer at han er trøtt etter drøyt to døgns kjøring.
- Jeg trodde imidlertid at det skulle være enda verre.