- Vi feirer 20 år for Datakortet og 15 år for datterselskapet Norsk Test. I dag blir det kake til alle som har kontor på Brunosten og til kvelden blir det bankett på Gapahuken med fyrverkeri på Pikevann. I tillegg har vi fått laget oss en jubileumsanimasjon som skal vises i vinduet ut mot byen. Dessuten får vi lyssatt noen av trærne utenfor og setter opp en laser mot himmelen. Det kommer til å bli tøft, forteller Nilsen ivrig.

Storsatsing

- Men det morsomste er at vi endelig har fått støtte fra Skattefunn, 1,2 millioner kroner, for å utvikle verktøy som kan få store konsekvenser for bedriften. Flere kunder, flere produkter og dermed også flere arbeidsplasser, håper vi på. Vi har stor tro på dette, sier Bernt Nilsen.

Skattefunn står for Skattefradrag for Forskning og Utvikling i et Nyskapende Næringsliv og ble etablert for å motivere næringslivet til å satse på forskning og utvikling. Fra Norges forskningsråd kan man søke midler via IFU, Innovativ forskningsprosjektutvikling, men det krever at man har en stor og krevende kunde, og det har Norsk Test funnet innen norsk finansnæring.

Helt nytt verktøy

- Nå skal vi utvikle helt nye verktøy for å teste alle bank- og finansansatte i Norge. Vi har allerede jobbet med dette i flere år, men det ventes blant annet nye EU-krav og strengere krav til autorisering, så vi skal utvikle verktøy for fremtiden, sier Nilsen.

Han har også fått en partner som utvikler kompetanseverktøy, og sammen skal deres løsninger kombineres med Norsk Test sin utvikling av testverktøy.

- Til slutt skal resultatet bli en enkel og tilgjengelig løsning for alle bankansatte, sier Bernt Nilsen.

Uten juks

- Vi skal også utvikle en ny type webbasert test for disse brukerne. Til nå har man måttet gå til et testsenter for å ta testen, men nå vil vi utvikle en måte å ta testen hvor som helst, uten at man trenger være redd for at kandidaten jukser. Og i tillegg skal vi utvikle et et webbasert nasjonalt bookingsystem for testsentrene. Alt i alt vil løsningene bli billigere og enklere for kundene og har vi først fått dette på plass, er det ikke grenser for hvor stort dette kan bli, sier Nilsen optimistisk.

Arbeidsplasser

Datakortet og datterselskapet Norsk Test har ni ansatte og omsatte for 25 millioner kroner i 2016. Det nye prosjektet krever 3,5 årsverk, og har altså fått 1,2 millioner i støtte. Nilsen tror dette kan bety flere arbeidsplasser i Kirkenes.

- Vi har utviklet oss hele tiden siden starten for 20 år siden, men nå kan vi stå overfor et lite kvantesprang for oss, sier han.