I helga var det derfor full swing på Ofelas Arena, da Kirkenes Danseklubb gjennomførte to hektiske dager med teknikkurs.

I tillegg var det finpuss på trio (to damer, en herre) for de om lag 40 deltakerne. Deltakerne ser frem mot NNM som skal arrangeres i Kirkenes i april.

fikk drahjelp

Som instruktører hadde klubben fått hjelp av Sissel Myhren og Pål-Henrik Karlsen fra Molde Swingklubb. De var begge tydelige på hvor viktig teknikken var, dersom man skal gjøre gode mesterskap eller imponere en dansepartner.

– Det er ikke så lett med kommunikasjonen når du møter en helt fremmed person på dansegulvet. Derfor er det viktig med tydelig signal, god teknikk og riktige bevegelser. Dette for at dansepartner skal forstå deg gjennom dansen, forklarte Karlsen til kursdeltakerne.

forbereder nnh i april

I april 2018 skal klubben være vertskap i NNH på Ofelas. Påmeldingsfrist er satt til 1. mars. Styremedlem, Trine Høiberget, kan fortelle at konkurransen vil ha et internasjonalt preg, med invitasjoner til deltakere i både Finland og Russland.

– Klubben vil tilrettelegge for en Barents-profil under mesterskapet. Derfor vil det være åpne grener der også deltakere fra våre naboland inviteres. Vi satser samtidig på å få sendt en søknad til Barentssekretariet, opplyser Høiberget.

åpent for alle

Til vanlig trener klubbdeltakerne på Ofelas Arena hver torsdag fra klokken 19:30. Det er ingen krav om forkunnskaper og alle voksne kan delta.

Tidligere gikk klubben under navnet «Sør Varanger Swingklubb». Nå arrangerer klubben arrangert sosialdans hver torsdag for voksne. Danseklubben dekker alle nivåer, fra nybegynnere til viderekommende. Klubben danser alt fra swing, west coast, hip-hop, salsa og zumba.

I tillegg gjennomfører klubben ulike kurstilbud for barn i varierte dansesjangre. Mer informasjon finnes på klubbens Facebookside.