Det var under det åpne internasjonale Taekwondo-mesterskapet Roma Open at Ine-Desirée Lund hentet hjem to sølvmedaljer.

- Da jeg fikk vite at jeg tok sølv ble jeg veldig glad. Det å være med på et mesterskap er for mange en milepæl. En medalje er bonus, sier hun til SVA på telefon fra Oslo
.

Nå kan Lund glede seg over to medaljer.

Under mesterskapet gikk hun både kamper i mønster og sparring, hvor det i førstnevnte er et mønster av teknikker man skal følge på best mulig vis og sistnevnte er kamp. Det viste Lund seg å mestre svært godt.

- Jeg var nervøs

Hun innrømmer imidlertid at hun i forkant av kampene var spent.

- Jeg var veldig nervøs. Hallen hadde et annet underlag enn hva jeg er vant til, og jeg fikk ikke tid til å kjenne på underlaget før jeg gikk ut i kamp, sier hun.

- Jeg trodde ikke at jeg skulle mestre det. Da jeg vant den første kampen ble jeg overrasket, og da jeg vant den andre, hvor jeg møtte en var min egen regionklubb, ble jeg også det. De jeg møtte var veldig sterke, forteller hun.

- Jeg ble ekstremt lettet og glad, og det gir helt klart motivasjon til å fortsette. Både det å delta på et stort mesterskap som dette og ta medaljer.

Stolt mor

Mens Ine kjempet harde kamper i sportshallen Pallatorino i Roma satt moren Hanne Kristine Lund spent hjemme i Norge. Hun har fulgt datterens vei mot sølvmedaljene, og vet kanskje bedre enn noen hvilken innsats Ine har lagt ned.

- Da jeg fikk en melding fra Ine om at hun hadde tatt sølv sprutet tårene. Som mor blir man utrolig stolt når ungene når målene sine, sier hun før hun legger til at det ble en ny runde med tårer da det ble klart at Ine kunne putte nok et sølv i lomma.

Ine-Desirée selv setter stor pris på støtten hjemmefra.

- Det har vært overveldende. Jeg har fått mange lykkeønskninger og gratulasjoner. Jeg visste ikke at så mange fulgte med, konstaterer hun.

Moren forteller om en målrettet datter, som legger ned stor innsats i idretten.

- Hun legger mye tid i dette. Og hun har jobbet målrettet for å ta steget oppover. I tillegg til sin egen framgang er hun også instruktør for barn i klubben hun tilhører i Oslo.

Startet i Kirkenes

Taekwondo-eventyret startet i Kirkenes i 2010. Etter å ha sluttet på det lokale fotballaget i Kirkenes ble hun med en kompis på taekwondo-trening. Siden den gang har hun flyttet til Oslo og lagt ned mye arbeid for å bli best mulig.

- Jeg bruker mye tid utenom jobb. Det blir opp mot seks til åtte timer i uka, hvor det er to faste treningsdager i ukedagene pluss trening i helgene.

- Samtidig er jeg instruktør for barneklassene i klubben min her i Oslo, sier hun før hun legger til at hun også får god trening av å instruere barn.

Hun håper at hun kan være en inspirasjon for barna hun instruerer nå som hverdagen etter suksessen i Roma er i gang.

Laget til Lund (som under mesterskapet representerte Norge) ble i alt det sjette beste av i alt 47 påmeldte.