- Dessuten er det sosialt å være her. Det går kamper hele tiden, sier Signe Sparby, Johanne Noste, Maja Hivand Thorsen, Nina Jerijervi og Kaja W. Jægervand.

De fem BIL-spillerne er veldig godt fornøyd med FeFo-cup.

- Vi har tapt mye da, ler de.

- Men vant over HIF Stein med 1-0. Maja Hivand Thoresen skåret og sikret tre poeng i FeFo-cup, smiler de fornøyd og tar seg tid til en prat om fotballplanene.

Bjørnevatn og Hesseng sine skal nemlig slå sammen jentelagene sine for en periode.

- Vi har allerede begynt å trene sammen. Her i FeFo-cup spiller vi hver for oss, men det var på grunn av at Hesseng hadde meldt på lag før de ble enige om sammenslåingen, forklarer de og mener det er bra at det i neste års serie blir HIL-BIL eller BIL-HIL som stiller jentelag.

Styrker

- Selvsagt hadde det vært best om det bare var BIL. Det er jo vi som er 9910! Men det er samtidig mye bedre å slå sammen enn at vi måtte spille syverfotball. Dessuten er jo mange av spillerne på Hesseng egentlig fra Bjørnevatn.

- Nei, ikke i det hele tatt. Mange av oss har jo spilt sammen og trent sammen før. Mange av oss er 02-ere, forklarer de. Altså født i 2002.

- Og her i cupen har vi også med 03-ere, mens Hesseng har 00-ere og 01-ere.

- Nei, det er jo KIF det! Det her blir bra. Det viktigste er at vi får spille fotball, konstaterer de og springer for å heie på småjentene.

Formelt må sammenslåingen godkjennes i fotballkretsen, og Joakim Hansen forklarer at planen er å sende inn søknad sammen med Hesseng etter FeFo-cup.

Om to uker

Men FeFo-cup er ikke over med helgens tettpakkede program.

- Vi har delt opp og setter i gang igjen lørdag om to uker, forteller Helene Erlandsen.

Hun teller opp at 785 spillere har vært i gang i helga. Rekorden fra tidligere er 1000 spillere, men nå har de eldste 13 til 19 år spilt denne helga. Så er det fotball for ungene på seks til tolv år om to uker.

- Det ser ut som om det her fungerer bra. Vi er veldig godt fornøyd med at juniorene får mer tid, de har ikke så mange turneringer, forteller arrangøren KIF.

FeFo-cup har veldig mange tilreisende lag. Denne helga ble både Kirkenes videregåendes skole og Hesseng fylt opp.

Med bespisning av 400 personer på videregående skole.

Et enormt dugnadsapparat er i sving for å få det hele tid å gå i en god rytme.

- Og så har allerede 42 lag meldt seg på til den andre delen av cupen, forteller Erlandsen.

- Det er jo fantastisk, sier dugnadsgjengen i det mylderet det er med en cup med 785 spillere der noen strigråter etter forsmedelige tap, andre jubler over seire, trenerne trøster og roser - og mødrene bærer kake etter kake opp i kaféen.