– Jeg spiller fotball på BIL og så hiphop. Hiphop er også idrett, synes jeg. Og så har jeg lyst å begynne på drill og turn, forteller Marte ivrig når de over 130 ungene har sin første pause.

Bestiser

– Jeg liker å være hjemme og se på Ipad og tv også, men det er enda artigere å trene. Jeg har bare lyst å trene masse, forteller hun ivrig. Niåringen fra Langvasseid er på idrettsgalla sammen med Sofie Kildemo.

– Ho er bestevenninna mi og jeg skal overnatte hos henne. I går hadde vi taco og i dag blir det grøt, legger hun til med et smil.

Stiller opp

– Det hele startet litt tilfeldig med et prosjekt som Marianne Myhre var med på. Det handlet om å nå ut med flere og nye aktiviteter til aktive unger, og så har det bare vokst, forteller Kari Hoseth, dagens speaker i Barentshallen.

– De andre klubbene har stilt velvillig opp, med folk, utstyr og hester og alt mulig. Det har blitt utrolig bra og alltid veldig artig å være med på, sier hun.

Ikke sitte inne

Tre unge gutter som har tatt matpausen i hallen forteller at de synes alt til nå har vært artig.

– Vi har løpt hinderløype, og hoppa høyde. Det var litt vanskelig å hoppe høyt, jeg tror jeg klarte 121, forteller Torben Sadjel-Høvik.

– Men jeg hørte om en som klarte 140, legger Bjørn Robin Markussen til.

– I morra kan vi velge gruppe og vi kan gå i bassenget, det blir artig, forteller Isak Sørhus Hansen. De tre guttene spiller fotball sammen på KIF, men sier de også liker andre ting, som å være ute og holde på med alt mulig.

– Vi sykler mye, og om vinteren er det rattkjelker. Playstation og Ipad er også artig, men man skal ikke være for mye inne, bare av og til hvis det er dårlig vær eller kaldt, slår Torben fast, og de andre nikkker enig.

– Hessengspillerne sier forresten at KIF står for Kan Ikke Fotball, men der tar de feil, legger Bjørn Robin Mortensen til.