I 1983/84 ble Hildgunn Antonsen og Hege Johnsen kjent med hverandre. Antonsen jobbet hos Hamre, mens Johnsen jobbet for Singer Sysenter - vegg i vegg med dagens Twenty, som søstra til Hildgunn drev.
– Vi gikk moteshow i lag, husker du? På torget i Vadsø og her. Senere har vi reist i lag på messer, vi har delt hotellrom og vi har samarbeidet om innkjøp. Vi er rimelig like som typer, så vi blir ofte forvekslet, ler Hildgunn Antonsen og svarer: « Nei, ikke i det hele tatt, ikke når Hege overtar» på spørsmålet om det er trist å selge butikken hun har bygd opp fra hun var ung jente.
Twentyinnehaveren har tidligere fortalt til Sør-Varanger Avis at helsa hennes nå tilsier at hun ikke har noe annet valg enn å trappe kraftig ned.
– Og når helsa ikke holdt lenger, så er det ingenting som gleder meg mer enn at Hege overtar. Det er bonussøstra mi som kjøper, det er som om det blir i familien. Jeg kjenner Hege godt og vet hva hun står for, så jeg føler meg veldig trygg på at det her blir bra. Jeg er faktisk sikker på at butikken blir bedre enn den har vært de siste årene.

Fra ung av

Hege Johnsen driver allerede klesbutikker i Vadsø, Tana og Vardø. Hun kjøper ikke AS-et Twenty, men overtar butikklokalene i regi av Zero.
Også Hege Johnsen har bygd opp sin virksomhet fra hun var helt ung. Johnsen forteller at hun etter et år på gymnaset i Vadsø fikk beskjed om at det kanskje var smartere om hun gikk i en mer kreativ retning. Hun flyttet til Kirkenes og gikk et år på tegning, form og farge før hun fikk jobb på Singer Sysenter som altså lå vegg i vegg med Twenty. Etter et år på sysenteret flyttet hun som 19-åring tilbake til Vadsø og åpnet klesbutikken Zero.
– Det er som om ringen er slutta nå ved at jeg er tilbake her i Kirkenes, kommenterer hun.
Hege Johnsen forteller at datra, Mia Johnsen Skrede, skal ta over virksomhetene.
– Jeg gjør dette for hennes del og kjøper her i Kirkenes fordi jeg mener det er lurt å posisjonere seg best mulig i dagens marked. Har en flere bein å stå på, så tåler en også svingningene i markedet. For svingninger kommer, sånn er det bare. Da jeg kjøpte i Vardø for 12 år siden var det en skikkelig down, forteller hun.
– Og på samme måte ble Twenty dømt nedenom og hjem da Sydvaranger ble lagt ned, mens vi nå har vi en down med russerne. Det gjelder å lese svingningene og styre budsjettet deretter, påpeker Hildgunn.

Mer lojale

Hege Johnsen bemerker at folk nå generelt er mer lojale til det lokale markedet.
I forhold til nett, mener du?
– Ja, og det er gledelig. Folk er blitt mer bevisst på å handle lokalt, og ser kanskje fordelene ved å støtte lokale arbeidsplasser.
Hva tenker du om Kirkenes som marked, vekstmuligheter og det russiske markedet?
– Dersom en etablerer seg med Russland som kundegruppe, så blir en selvsagt også utsatt. Det er først og fremst de lokale vi lever av, begynner Hege.
– Og så er det andre som kommer som et pluss, sier de to samstemte og er også samstemte i at salgssummen, den vil de ikke oppgi.
Og Hildgunn blir trolig tidvis litt å se i butikken også etter overtakelsen.
– Hun kan få jobbe som ekstrahjelp de dagene hun kjenner for å jobbe, lover Hege Johnsen, før de to bonussøstrene går for å fikse det siste av papirer for overtakelsen.