Hilde Ingebrigtsen ved Kirkenes sykehus er kåret til årets solstråle i Helse Finnmark.

- Årets solstråle hjelper mange i foretaket. Personen setter sin ære i å gjøre en god jobb. Årets solstråle har vært ansatt i foretaket i over 25 år. Årets solstråle er underviser, hjelper og minner oss på når vi ikke holder tidsfristene. Personen er blid og hyggelig og har alltid et godt svar, og er på tilbudssiden. Heter det blant annet i pressemeldingen fra foretaket.

- Hun er alltid blid og imøtekommende og utviser en service som mange i foretaket burde lære av. Hun er engasjert og genuint interessert i arbeidet. Hun viser stor lojalitet overfor arbeidsplassen. Hun har stor respekt for ledere og ansatte og har alltid tid til å lytte når hun får spørsmål, står det videre.

I tillegg til dette fikk sengeenheten ved medisinsk avdeling, tildelt årets HMS-pris.

I begrunnelsen heter det at HMS-arbeidet som de har gjennomført har ført til en kulturendring blant de ansatte. Sengeenheten har klart å utvikle og opprettholde gode vaner i arbeidet sitt og dette arbeidet har spredt seg utover sengepostene i klinikken. Det er tydelig at deres arbeid har kommet pasientene og de ansatte til gode og et bevis på at å integrere HMS-arbeid på alle nivåer.

Helse Finnmark deler hvert år ut to priser gor gremragende arbeid, og i år stakk altså Kirkenes sykehus av med to av disse.