Han mener meningsmålingen om hvorvidt folk i Finnmark ønsker å slå seg sammen med Troms, kan gjøre mer skade enn gagn for det fremtidige samarbeidet mellom Troms og Finnmark.

– Saken er jo avgjort. Tanken er vel å få mer goodwill og flere arbeidsplasser til Finnmark ved å vise at man er mot sammenslåingen, men jeg tror at man i aller beste fall unngår at samarbeidet blir dårligere, sier Hesjevik.

– Ser vi på ve og vel til hele Nord-Norge, eller tenker vi da bare på oss selv? Vi må bidra til en felles løsning. Jeg kommer til å sitte med politikere fra Troms i nemnda, og fortelle dem om at når vi plasserer oppgaver til Finnmark, så tenker vi på hele regionen, sier han.

– Nå bruker vi millioner, og kommer med argumenter om at Troms ikke vil ta hensyn til Finnmark. Det bidrar til å støte bort Troms, og gir signal om at Finnmark er lite villig til å se på helheten, mener han.

Hesjevik sier han har begynt å legge frem behovene i Finnmark til politikerne i Troms, heller enn å forhandle.

– Jeg oppfatter at de – både i Høyre og Ap i Troms – leter etter løsninger for Finnmark.

Den politiske ledelsen blir i Tromsø i det nye fylket, men de vil reise rundt for å ha møter. Vadsø får også en god del av administrasjonen.