Aktiv til jobben-aksjonen i regi av Sør-Varanger kommunes folkehelsekoordinator Kjerstin Møllebakken, ble satt i gang i mai. Hver måned til og med september blir det trukket ut to vinnere som får hver sin sykkel.

– Det eneste kriteriet er at deltakerne i trekningen har vært aktive på vei til jobb i minst åtte ganger siste måned. Det være seg sykkel, rulleski eller beina, sier Møllebakken.

Mange deltok

Totalt 124 personer var med i trekningen for mai, som ble gjort på politistasjonen denne uka.

– Det er vi veldig fornøyde med. Det var jo en ganske så kald og trasig mai, sier Møllebakken.

Torsdag fikk Harald Sørensen i Sør-Varanger kommune sin sykkel. Hans Gabrielsen i Posten var forhindret fra å møte.

– Det er kanskje på tide. Bakhjulet på sykkelen min er skjev. Den er rundt åtte år gammel og begynner å bli litt slitt, sier Sørensen da han møtte på Barents sport.
Sørensen både går, løper og sykler. Han er leder for allmenn kultur i Sør-Varanger kommune. Dette er en aktiv avdeling.

– På min enhet er ni av 14 med i aktiv til jobben-aksjonen. Det må jo være bra, sier Sørensen.

Lasse Stegavik ved Barents Sport fant en hybrid-sykkel til Sørensen, som koster 5500 kroner på kampanjen. Sykkelvinneren syklet rett i tenkeboksen om han skal legge noen tusenlapper i potten for en litt dyrere sykkel.

Ansatte i form

Møllebakken understreker at de som ikke var med i mai-trekningen har muligheten til å være med i trekningene for juni, juli, august og september.

– Det er totalt ti sykler som gis bort til aktive folk som trimmer på vei til jobb. Mange bedrifter ser viktigheten av å få sine ansatte i form. Og det er den viktigste delen av denne kampanjen, som vi har fått mange godord om. Jeg ser mye aktive folk langs landeveien og det er gledelig, sier Møllebakken.